Wat is Desem

[mp_row]

[mp_span col=”4″]

[mp_row_inner bg_video_youtube_repeat=”true” bg_video_youtube_mute=”true” bg_video_repeat=”true” bg_video_mute=”true”]

[mp_span_inner col=”12″]

[mp_image id=”77″ size=”full” link_type=”custom_url” link=”#” target=”false” align=”left” margin=”50,none,none,none”]

[/mp_span_inner]

[/mp_row_inner]

[mp_row_inner bg_video_youtube_repeat=”true” bg_video_youtube_mute=”true” bg_video_repeat=”true” bg_video_mute=”true”]

[mp_span_inner col=”12″]

[mp_image id=”53″ size=”full” link_type=”custom_url” link=”#” target=”false” align=”left” margin=”50,none,none,none”]

[/mp_span_inner]

[/mp_row_inner]

[mp_row_inner bg_video_youtube_repeat=”true” bg_video_youtube_mute=”true” bg_video_repeat=”true” bg_video_mute=”true”]

[mp_span_inner col=”12″]

[mp_image id=”76″ size=”full” link_type=”custom_url” link=”#” target=”false” align=”left” margin=”50,none,none,none”]

[/mp_span_inner]

[/mp_row_inner]

[mp_row_inner bg_video_youtube_repeat=”true” bg_video_youtube_mute=”true” bg_video_repeat=”true” bg_video_mute=”true”]

[mp_span_inner col=”12″]

[mp_image id=”75″ size=”full” link_type=”custom_url” link=”#” target=”false” align=”left” margin=”50,none,none,none”]

[/mp_span_inner]

[/mp_row_inner]

[/mp_span]

[mp_span col=”8″]

Wat is desem?

Voor de opkomst van gist, zo’n 150 jaar geleden, werd uitsluitend met desem gebakken. Gecultiveerde gist is makkelijker in het gebruik en maakt het brood luchtiger. Nederlandse bakkers zijn vanaf die tijd massaal overgestapt op gist. In Frankrijk en Duitsland wordt nog steeds veel gebakken met desem. In plaats van gist gebruik je desem om het brood te laten rijzen. Een deeg met desem heeft een langere rijs en ook is het desem licht zurig, hierdoor is de deegontwikkeling anders. Waardoor ook de smaak van een desembrood anders is. Desem is de laatste jaren weer enorm in opkomst in Nederland.

 

Desem (ook wel zuurdesem, zuurdeeg, moederdeeg of natuurdesem genoemd)
wordt gemaakt van bloem en water. Het mengsel laat men spontaan fermenteren
gedurende een bepaalde tijd bij een bepaalde temperatuur. De in de bloem en
omgeving aanwezige micro-organismen ontwikkelen zich in het mengsel en gaan
verzuren (melkzuren en azijnzuren) waardoor een enorme variëteit aan desems gemaakt kan worden, die elk gekenmerkt worden door hun eigen smaak.

Eerlijk authentiek brood met Desem van Broodlust

Desem van Broodlust geeft de hiermee gemaakte broden het aroma en de structuur, die kenmerkend zijn voor lange gisting. Wij Creëren met Desem ontelbare broodrecepten in een handomdraai. Desem van Broodlust is de basis voor traditioneel brood dat past bij ieder eetmoment.
Desem van de Broodlust bevat geen E-nummers of kunstmatige toevoegingen. Bij gebruik van Desem is geen extra broodverbetermiddel of gist nodig.

[/mp_span]

[/mp_row]